općina sveti ilija

Općina Sveti Ilija dodjeljuje božićnice, evo detalja

Objavljeno: 21.11.2023. 18:25

Zadnja izmjena: 21.11.2023. 18:25

Foto: Arhiva

Općina Sveti Ilija dodijelit će jednokratnu novčana pomoć 'božićnicu' umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade i nezaposlenim osobama u iznosu od 30 eura.

Pravo na isplatu jednokratne novčane pomoći ostvaruju umirovljenici s prebivalištem na području Općine bez obriza o kojoj se vrsti i iznosu mirovine radi, a prilikom isplate potrebno je donijeti obavijest poslovnih banaka o mirovinskim i invalidskim primanjima ili potvrdu o visini mirovine izdanu od strane HZMO-a. Pravo na isplatu također imaju korisnici zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine koji moraju donijeti potvrdu Hrvatskog zavoda za socijalni rad koja ne smije biti starija od 60 dana od dana isplate. Uz to, pravo ostvaruju i sve nezaposlene osobe koje sa sobom moraju imati potvrdu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ne stariju od 60 dana.

Isplate jednokratne novčane pomoći kreću 11. prosinca od 11 do 15 sati u prostorima Društvenog doma Seketin za stanovnike naselje Seketin i Križanec te u Društvenom domu Doljan za sve s područja naselja Doljan i Tomaševec Biškupečki. Nadalje, 12. prosinca od 11 do 15 sati u Centru umirovljenika, vinograda i gospodarstvenika slijede isplate za sve osobe s područja naselja Sveti Ilija i Žigrovec, a u isto vrijeme za sve osobe s područja naselje Beletinec i Krušljevec isplate će se održavati u Društvenom domu Beletinec.

Komentari