Općina Trnovec Bartolovečki intenzivno izrađuje svoju Strategiju razvoja

Objavljeno: 19.02.2015. 19:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Izvor: galerija-images/trnovec bartolovecki strategija razvoja opcine

Radi daljnjeg razvoja općine, ali i što efikasnije izrade projekata i povlačenja sredstava iz fondova Europske unije, Općina Trnovec Bartolovečki zajedno sa svojim partnerima užurbano radi na izradi i donošenju Strategije razvoja Općine.

Tako je održan drugi sastanak Partnerskog odbora za izradu i provedbu Strategije razvoja Općine Trnovec Bartolovečki za razdoblje 2014. do 2020. godine.

Središnji dio sastanka bila je prezentacija SWOT analize koju su izradili stručnjaci iz Agencije za razvoj Varaždinske županije, kojoj je i povjerena izrada Strategije.

Direktor Agencije Nikola Kučiš u sklopu prezentacije istaknuo je prednosti općine poput dobre prometne povezanosti, organiziranog sustava zbrinjavanja i selektiranja otpada, dobre pokrivenosti energetskom, telekomunikacijskom i vodoopskrbnom mrežom.

Kod gospodarstva je uočen trend pozitivnog poslovanja. Tu su i aktivne poduzetničke zone i poticajne mjere za poduzetnike.
Po dobrim rezultatima ne zaostaje ni područje društvenih djelatnosti budući Općina ima dobru mrežu osnovnih škola, dobru opremljenost obrazovnih objekata i jednosmjensku nastavu te razvijen sustav poticanja obrazovanja.

SWOT analiza pokazala je i na kojem su području pokazane daljnje mogućnosti razvoja. Tako se očuvane prirodne vrijednosti mogu koristiti u turističke svrhe, a moguća je i daljnja modernizacija cestovne, komunalne i energetske infrastrukture kao i unaprjeđenje javnog prometa.

Općina će ubuduće, a što će zasigurno biti i dio Strategije, pojačati aktivnosti na korištenju EU fondova, poticat će edukaciju poduzetnika i obrtnika te poticati razvoj ruralnog turizma.

Prema zaključku sa sastanka u Strategiji se neće zanemariti ni društvene djelatnosti poput onih kulturnih koje će se ujedno koristiti u turističke svrhe. Još više će se pažnje posvetiti radu udruga, odnosno edukaciji njihovih članova, uključivanju mladih u rad udruga te na povezivanju s udrugama iz cijele Hrvatske.

Načelnik Općine Zvonko Šamec izrazio je zadovoljstvo dosadašnjim aktivnostima na izradi Strategije, prije svega na odličnoj i korisnoj analizi koju su izradili u AZRA-i. Rekao je da će upravo analiza, određivanje budućih ciljeva te izrada Strategije usmjeriti sve aktivnosti i daljnji razvoj općine u narednom razdoblju.

{gallery}trnovec bartolovecki strategija razvoja opcine{/gallery}

Komentari