četvrta podjela ove godine

Općina Trnovec Bartolovečki podijelila naknade roditeljima novorođene djece

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 22.12.2017. 12:40

Zadnja izmjena: 22.12.2017. 12:40

Nakon naknada za 12 novorođenčadi početkom travnja, te još 14 novorođenčadi u lipnju i 11 u rujnu, danas su podijeljene naknade za 14 novorođenih mališana s područja Općine Trnovec Bartolovečki. Za ovogodišnju 51 naknada u proračunu je osigurano 102 tisuće kuna.

Čestitajući roditeljima na prinovama u obiteljima načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec istaknuo je da Općina izdvaja velika sredstva za male i mlade. Podsjetio je da se godišnje izdvaja 1,6 milijuna kuna za vrtićko i predškolsko obrazovanje. Nakon toga izdvajanja se nastavljaju za razne programe u osnovnoškolskom obrazovanju gdje je, kao jedan od primjera, izdvojio da se u školi u Trnovcu već 17 godina financira program ranog učenja informatike s čime ostale škole u županiji tek kreću. Ulaganja se nastavljaju i za stipendije srednjoškolaca i studenata u iznosu većem od 200 tisuća kuna.

–  Ovakvi trenuci zaista raduju i nadam se da ćemo iduće godine potrošiti još više novaca za novorođene i da će ih iz godine u godinu biti sve više. Na nama je da našim mladim obiteljima osiguramo uvjete odnosno da im olakšamo brigu za djecu s financijske strane. To upravo radimo preko naknada za novorođene, zatim osiguravanja značajnih sredstava za vrtićko i predškolsko obrazovane te preko osnovno i srednjoškolskog obrazovanja sve do fakulteta – naglasio je Šamec.

Kako poručuju, Općina je ove godine povećala iznos za novorođenčad s tisuću na dvije tisuće kuna dok će se u idućoj godini povećati iznos za drugo i svako sljedeće dijete za po 500 dodatnih kuna.

Prošle je godine u Općini Trnovec Bartolovečki rođeno 56 beba, a za njih je izdvojeno 112.000 kuna. To je lagani uzlazni trend u odnosu na godinu ranije kada je bilo 55 beba. Općinsku upravu ovakvi podaci vesele jer se već godinama bilježi negativan prirodni prirast.

 

Komentari