verica vitković

Evo što je u intervjuu rekla načelnica Općine Trnovec Bartolovečki povodom Dana Općine

Objava Općine Trnovec Bartolovečki:

Objavljeno: 18.04.2022. 09:02

Zadnja izmjena: 18.04.2022. 18:10

Objava Općine Trnovec Bartolovečki:

Prije nešto manje od godinu dana Verica Vitković iz Reformista pobjedom u drugom krugu lokalnih izbora dobila je povjerenje da vodi Općinu Trnovec Bartolovečki.

Općina Trnovec Bartolovečki 17. travnja slavi svoj dan, a bio je to povod za razgovor s načelnicom.

Preuzimanje ove funkcije bilo vam je teško jer je, kako ste rekli, Upravni odjel Općine Trnovec Bartolovečki prvih nekoliko mjeseci bio desetkovan?

Nažalost, praktički tijekom cijelog prošlog ljeta, znači od početka kako sam počela s obnašanjem dužnosti načelnice, Općina, odnosno Jedinstveni upravni odjel, funkcionirao je s jednom osobom i tu sam bila ja kao načelnica. Ostali službenici su bili na bolovanju, odnosno zatekla sam nepopunjena radna mjesta. Na svu sreću, zahvaljujući zaista velikim naporima pojedinaca koji su bili na poslu, prebrodili smo to zahtjevno razdoblje. U to vrijeme, unatoč tome što je Općina funkcionirala s dvoje ili troje ljudi, svi poslovi su se obavljali.

Koji su konkretni projekti što se tiče odgoja i obrazovanja?

Kako bi roditeljima olakšali troškove, za njihove mališane financirali smo nabavku radnih bilježnica za sve osnovnoškolce na području Općine. Donijeta je odluka o financiranju zapošljavanja na neodređeno 5 učiteljica u produženom boravku u obje naše škole. Realizirani su i dodatni programi za djecu predškolskog uzrasta, kao što su učenje stranog jezika, organizacija stručnog rada pomoćnika za djecu s teškoćama u razvoju i predškolski program za djecu koja dosad nisu polazila vrtić. I nadalje stipendiramo studente s našeg područja.

Koje biste projekte izdvojili, a važni su za mještane okolnih naselja?

U Zamlaki i Žabniku, za nogometna igrališta naručene su mreže za golove te zaštitne mreže. U Šemovcu se uređuju prostorije koje koristi Agro udruga, a radi se na uređenju sanitarnog čvora, uredskog prostora i kuhinje te prostora za održavanje sastanaka i edukacija članova Udruge. Za Šemovec pripremamo adaptaciju i uređenje grobne kuće. Radovi u Štefancu odnose se na Društveni dom, na osposobljavanje sanitarnih čvorova. U Zamlaki se sanira odvodnje oborinskih voda na dijelu Novakovečke ulice. Radimo i na osposobljavanje nekoliko novih dječjih igrališta u naseljima na području Općine.

Vrlo važan projekt je i sanacija 76 kilometara poljskih putova koji su zatečeni u iznimno lošem stanju?

-Taj projekt je od posebne važnosti za naše mještane budući da dobar dio njih koristi te putove za prilaz svojim poljoprivrednim parcelama. Mislim da smo realizirali jedan jako dobar projekt. Uspjeli smo na vrlo racionalan način osigurati materijal za uređenje tih putova. Zadovoljstvo mještana tim projektom vrijedno je svakog truda.

Koje biste nove projekte izdvojili?

Među njima su modernizacija javne rasvjete te dogradnja i rekonstrukcija grobne kuće u Šemovcu. Započet će radovi na unutarnjem uređenje društvenog doma u Zamlaki. Postavit će se nova ograda na groblju u Bartolovcu. U Bartolovcu se uređuje i zgrada bivšeg Matičnog ureda, saniraju se podovi, zidovi i stropne obloge. Planiramo i adaptaciju kuće Poljajke pa smo pokrenuli postupak prema Ministarstvu državne imovine jer je objekt u vlasništvu Republike Hrvatske. Naručeni su glavni projekti za izgradnju novog dječjeg vrtića te kulturnog centra. Na natječaj prijavljujemo izgradnja dječjeg igrališta sa skate parkom u Trnovcu. A u tijeku je i proces sanacije ilegalnih odlagališta otpada.

Imate i dobru vijest za mještane jednog dijela Trnovca?

Dogovorili smo izgradnju kanalizacijske mreže u Ulici Vladimira Nazora, jedinoj ulici u Trnovcu koja nema kanalizaciju. Kanalizacija se kod nas počela graditi prije 17 godina i konačno je i zadnja ulica došla na red. Prema informacijama iz Hrvatskih voda i Varkoma priprema se javna nabava, a prema najavama ti radovi trebali bi biti završen do 30. studenog ove godine.

 

Komentari