Stigli brojni gosti

Općina Trnovec Bartolovečki u kojoj je nezaposlenost oko 6 posto slavi svoje dane

Objavljeno: 15.04.2016. 19:11

Zadnja izmjena: 15.04.2016. 19:15

U prostorijama Pastoralnog centra Župe Majke Božje Snježne u Trnovcu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom proslave Dana općine Trnovec Bartolovečki.
 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Mario Sačić istaknuvši kako je izuzetno ponosan što predsjeda Općinskim vijećem.

- Već godinu i pol odluke donosimo jednoglasno pa sam izuzetno ponosan što je svim vijećnicima važniji boljitak mještana i općine od osobnih interesa – rekao je Sačić i dodao kako se ništa ne bih postiglo bez pomoći lokalnih poduzetnika, ali i županijske vlasti.

Načelnik Šamec istaknu je kako je Trnovec Bartolovečki općina ugodnog življenja, prepoznatljive tradicije, običaja i kulture u kojem se gospodarski razvoj temelji na razvoju obrtništva i poduzetništva stvarajući nova radna mjesta, razvoju poljoprivrede i ruralne turističke ponude te riješenom društvenom i komunalnom infrastrukturom s očuvanim okolišem.

Strategija razvoja do 2020. godine

- Vizija je to daljnjeg razvoja Općine Trnovec Bartolovečki koju nudi Strategija razvoja Općine u razdoblju do 2020. godine. Riječ je o jednom od najvažnijih dokumenata za razvoj općine, kojeg su vijećnici, jednoglasno prihvatili početkom studenog na sjednici Općinskog vijeća – dodao je Šamec te nastavio da se u sklopu te vizije i Strategije Općina nastavlja dalje s infrastrukturnim projektima, obnovom objekata u svim mjestima u općini, ali ne zanemaruju ni brigu za najmlađe, brigu za obrazovanje, brigu za starije sumještane.

Istaknuo je da je prioritet Općine Trnovec Bartolovečki je realizacija velikih projekata, koji znače podizanje standarda života mještana, a za koje se financijska sredstava traže u okviru fondova Europske unije, ali i preko raznih drugih natječaja i programa.

- Jedan od tih projekata je i izgradnja Društvenog doma u Trnovcu. Naime, u tijeku je izrada projekta kojim je planirana izgradnja građevine javne i društvene namjene, a Društveni dom će se sastojati od dvije cjeline. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna – objasnio je Šamec.

Projekti

Pohvalio se da općina radni na pripremi niza drugih projekata poput rekonstrukcija ulice Široke Ledine u naselju Trnovec. Projekt je u potpunosti spreman i čeka se samo raspisivanje natječaja iz Europskog fonda za Ruralni razvoj. Jedan od projekta je i obnova „Jagine hiže“ u naselju Trnovec. Riječ je o revitalizaciji kulturne baštine našeg kraja, odnosno o rekonstrukciji kuće u izvornom stilu.

- Iz fondova Europske unije, ali i nacionalnih fondova, planira se i obnova i rekonstrukcija rasvjete na području Općine Trnovec Bartolovečki, zatim rekonstrukcija grobne kuće s pristupnim cestama u naselju Šemovec, kao i revitalizacija potoka Zbel - rekao je načelnik i dodao kako se priprema se i projektna dokumentacije za daljnju rekonstrukciju nerazvrstanih cesta na području općine Trnovec Bartolovečki, a pri kraju je priprema projektne dokumentacije za Dravsku ulicu u naselju Trnovec i Ulicu Braće Radića u naselju Šemovec.

Primjer drugima

Svime je bio iznimno zadovoljan varaždinski župan Predrag Štromar koji je istaknuo kako Općina Trnovec Bartolovečki može poslužiti kao primjer drugima.

- Načelnik sa svojom ekipom radi odličan posao. Riječ je o ekipi koja oplemenjuje novac. Nezaposlenost je u općini Trnovec Bartolovečki oko šest posto i stvarno općina može poslužiti kao primjer ostalima u Varaždinskoj županiji, ali i u Hrvatskoj – zaključio je Štromar.

Uručena su i priznanja mještanima za iznimna postignuća, a primili su ih Petra Petek, Stanislav Lacko, Katja Bengeri i Dominik Hrupek.

Atmosferu sa svečane sjednice pogledajte u fotogaleriji.

Komentari