općina trnovec bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki uskoro dobiva novi dječji vrtić za 200 djece

Objavljeno: 19.04.2023. 09:05

Zadnja izmjena: 19.04.2023. 09:05

Danas je u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki načelnica Verica Vitković uručila novčane naknade roditeljima djece rođene u prva tri mjeseca ove godine.

Općina Trnovec Bartolovečki inače sufinancira cijenu vrtića za svako dijete, bez obzira u koji vrtić ide, u protuvrijednosti 132 eura. Također, Općina financira i neke dodatne programe u vrtićima, kao što je rano učenje jezika, izleti, igračke itd. Općina financira i produženi dnevni boravak u školama; plaću za pet učiteljica u produženim boravcima, tri u Trnovcu i dvije u Šemovcu. Podijeljeno je 12 naknada, a načelnica Vitković čestitala je roditeljima na prinovama, ali i najavila gradnju dječjeg vrtića.

- Općina Trnovec Bartolovečki u posljednje četiri godine ima pozitivan trend u broju novorođene djece. Drago mi je i što vas mogu obavijestiti da će Općina graditi novi dječji vrtić bez obzira na sve. Idemo u izgradnju vrtića za 200 djece, već imamo gotov projekt i ishođenu građevinsku dozvolu. Novi vrtić će nas koštati oko 34 milijuna kuna, što su ogromni novci za općinu, ali ćemo se javiti na jedan novi natječaj i uz to zadužiti kako bi naša djeca imala gdje ići u vrtić kad su roditelji na poslu. To je najveći prioritet Općine, pred svim ostalim projektima. Vjerujemo da će vrtić biti gotov kroz dvije i pol godine - rekla je Vitković.

Komentari