novosti

Općina Trnovec Bartolovečki uskoro dobiva skate park na 220 kvadrata

Objavljeno: 17.10.2022. 16:19

Zadnja izmjena: 17.10.2022. 16:19

Na području Općine Trnovec Bartolovečki do kraja studenog ove godine niknut će nova atrakcija, kako za mlade, tako i za one nešto starije. Naime, radovi na izgradnji skate parka u punom su jeku, a prema riječima načelnice Verice Vitković, oni bi trebali završiti s posljednjim danom studenog.

Riječ je o parku površine 220 kvadrata i vrijednosti od gotovo 400 tisuća kuna koji će sasvim sigurno biti novo, središnje mjesto okupljanja svih zaljubljenika u ovaj adrenalinski sport, ali i mladih i onih nešto starijih željnih provođenja svog slobodnog vremena na otvorenom.

Općina je projekt izgradnje skate parka vrijedan skoro 400.000 kuna prijavila na natječaj LAG-a Izvor. Nakon pozitivne odluke Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, te provedenog postupka javne nabave, započeli su radovi na izgradnji parka kojeg Agencija sufinancira u 90-postotnom iznosu, dok je ostatak sredstava izdvojila Općina iz svog proračuna.

-Radi se o parku površine oko 220 kvadrata, a pripremni radovi obuhvatit će čišćenje terena i nabijanje podloge kako bi izvođač radova mogao postavljati beton koji je predviđen za skate parkove. Vjerujem da će taj park biti pravi „boom” našim mladima, kao i onim starijima koji imaju želju baviti se ovim sportom – rekla je načelnica Vitković.

Radovi su već u tijeku, a njihov planirani završetak je 30. studenog ove godine.

Komentari