općina trnovec bartolovečki

Općina Trnovec Bartolovečki za sanaciju poljskih puteva izdvojila 60 tisuća kuna

Objavljeno: 24.10.2022. 18:24

Zadnja izmjena: 24.10.2022. 18:24

Ove je godine, između ostalog, Općina Trnovec Bartolovečki izdvojila značajna sredstva za sanaciju poljskih puteva koje koriste lokalni OPG-ovi.

Općina je iz svog proračuna za sanaciju oko 1,8 kilometara poljskih puteva izdvojila 60 tisuća kuna, a s daljnjom sanacijom, najavila je načelnica Verica Vitković, nastavljaju i iduće godine. Kako je objasnila, radi se o poljskim putevima koje koriste lokalni OPG-ovci, a kako bi sa svojim kombajnima i traktorima mogli lakše proći i kvalitetnije obavljati posao, Općina je uložila sredstva za njihovu sanaciju i proširenje.

- Općina je ove godine sanirala poljske puteve na području naselja Šemovec i Zamlaka ukupne dužine oko 1,8 kilometara ugovorene vrijednosti 60.000 kuna. U te radove spada i širenje poljskih puteva prema katastru na 4-4,5 metra s navozom građevnog materijala kako bi kombajni i traktori mogli lakše proći. U proračunu za 2023. predvidjet ćemo opet određena sredstava kako bi se i ostali putevi na području naše općine sanirali na ovaj i sličan način - rekla je.

Komentari