općina veliki bukovec

Općina Veliki Bukovec proširuje dječji vrtić: 'Nastojimo zadržati naše stanovnike'

Objavljeno: 01.02.2023. 19:19

Zadnja izmjena: 01.02.2023. 19:38

Jedna od donesenih odluka na posljednjoj sjednici Općine Veliki Bukovec tiče se socijalno ugroženih mještana Općine Veliki Bukovec, ali i roditelja novorođenčadi, kao i umirovljenika.

Riječ je o mjerama koje se odnose na naknadu za troškove stanovanja, pomoć obiteljima i pojedincima slabijeg imovinskog stanja, pomoć za podmirenje razlike cijene troškova pogreba te jednokratne pomoći novorođenčadi i umirovljenicima, kao i osiguravanje darova za djecu povodom blagdana. Uz brigu o najpotrebitijim sumještanima, Općina ulaže u predškolski odgoj i obrazovanje, a u najavi je i proširenje i energetska obnova vrtića.

- Cilj nam je da svi imaju jednake i adekvatne uvjete za život zbog čega posebnu pažnju pridajemo najugroženijim skupinama mještana, a pogotovo našim najmlađima i umirovljenicima. Naknade za novorođenčad samo su dio demografskih mjera koje provodimo s ciljem zadržavanja naših stanovnika i nadamo se da ćemo sa svime što radimo uspjeti promijeniti negativne demografske trendove - rekao je načelnik Franjo Vrbanić.

Na sjednici Općinskog vijeća su usvojene izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu, kao i godišnji, odnosno trogodišnji plan davanja koncesija što se, između ostalog, odnosi na obavljanje dimnjačarskih poslova na području Općine Veliki Bukovec. 

Komentari