općina veliki bukovec

Općina Veliki Bukovec rezimirala projekte provedene u ovoj godini

Objavljeno: 29.12.2021. 10:19

Zadnja izmjena: 29.12.2021. 10:19

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Općine Veliki Bukovec potvrđen je rebalans ovogodišnjeg proračuna, a to je ujedno bila i prilika za rezime učinjenog u ovoj godini.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić pojasnio je da je proračun bio planiran u iznosu nešto većem od 10 milijuna kuna te da je ostvaren s nešto više od 7 milijuna kuna, odnosno u 70 posto.

- Ovih 30 posto neostvarenog su dva projekta koja su prijavljena, a za koje nismo dobili odluke o financiranju. Radi se o uređenju šumskih putova i izgradnji kružnog toka na raskrižju Kolarove i Dravske ulice u Velikom Bukovcu. Prema svemu što je ova godina nosila na početku, s koronom, možemo biti zadovoljni s ostvarenjem. U trećem mjesecu 2022. imat ćemo konačno izvršenje ovogodišnjeg proračuna, ali već sada mogu reći da nismo puno pogriješili u samom planiranju – rekao je Vrbanić.

Od realiziranih velikih projekata u ovoj godini načelnik je posebno izdvojio dogradnju Osnovne škole Veliki Bukovec u vrijednosti od 13 milijuna kuna, čime je nastava organizirana u jednoj smjeni. Načelnik je izdvojio i izgradnju mosta preko Plitvice u Dubovici, zajednički projekt Općine Veliki Bukovec i Hrvatskih voda, vrijedan 2,6 milijuna kuna. Most je pred završetkom i očekuje se da će u funkciji biti do kraja ožujka 2022. godine.

Kao projekt koji najavljuje za iduću godinu, načelnik Vrbanić je spomenuo organizaciju vrtićke jasličke skupine. Na sjednici je analizirana i nedavna vježba civilne zaštite općina Veliki i Mali Bukovec.

Komentari