komunalni otpad

Općina Vidovec nabavila mobilno reciklažno dvorište u koje je uložila 150 tisuća kuna

Objavljeno: 09.02.2020. 12:30

Zadnja izmjena: 09.02.2020. 12:31

Općina Vidovec je u posljednje četiri godine smanjila odvoz miješanog komunalnog otpada, a kako bi imali još bolje rezultate, Općina je nabavila mobilno reciklažno dvorište koje je mještanima dostupno od petka 7. veljače.

Mobilno reciklažno dvorište predstavljeno je u Zamlači, a načelnik Bruno Hranić tom je prilikom istaknuo da je ponosan ne samo na Općinu i na varaždinsku tvrtku Čistoća, već i na stanovnike općine koji vrlo savjesno selektiraju otpad.
- Općina Vidovec i Čistoća zajedno su proveli akciju educiranja građana, a sada smo uveli i mobilno reciklažno dvorište zahvaljujući kojem 50 posto smanjenja odvoza miješanog komunalnog otpada namjeravamo još podići, odnosno ostvariti još bolji rezultat. Želimo biti smart, dakle pametna općina, ne samo kad je riječ o energetskim projektima, već i kad je riječ o zaštiti okoliša - istaknuo je načelnik Hranić.

Mobilno reciklažno dvorište pokrit će većinu naselja u općini Vidovec te će na pet lokacija u općini biti postavljeno jednom mjesečno.
- Na taj smo način izašli ususret svim građanima. Sve ono što ne ide u pet posuda za razvrstavanje otpada, ljudi će moći donositi u reciklažno dvorište. Financirali smo ga isključivo iz općinskog proračuna i u njega uložili više od 150 tisuća kuna. Vjerujem da ćemo postići izvrsne rezultate koji će biti primjer svima u Hrvatskoj, ali i u Europskoj uniji - kazao je Hranić i zaključio:

Komentari