općina vidovec

Općina Vidovec sufinancirat će proslave obljetnica svojih udruga, evo kako se prijaviti

Objavljeno: 05.07.2024. 18:14

Zadnja izmjena: 05.07.2024. 18:14

Općina Vidovec objavila je Javni poziv za sufinanciranje proslave obljetnica udruga koje djeluju na području Općine Vidovec u 2024. godini.

Naime, kako stoji u Javnom pozivu Općine Vidovec, udruga mora biti upisana u Registar udruga Republike Hrvatske ili u drugi odgovarajući registar i djelovati na području Općine Vidovec, nadalje, udruga se svojim statutom opredijelila za obavljanje djelatnosti i aktivnosti koje su predmet financiranja i kojima promiče uvjerenja i ciljeve koji nisu u suprotnosti s Ustavom i zakonom, udruga mora biti upisana u Registar neprofitnih organizacija te mora uredno ispunjavati obveze iz svih prethodno sklopljenih ugovora o financiranju iz proračuna Općine Vidovec.

Također, udruga mora uredno plaćati doprinose i poreze te druga davanja prema državnom proračunu i proračunu Općine Vidovec i drugih javnih izvora, mora imati organizacijske kapacitete i ljudske resurse za provedbu aktivnosti i mora voditi transparentno financijsko poslovanje.

Protiv udruge odnosno osobe ovlaštene za zastupanje udruge i voditelja programa ne smije se voditi kazneni postupak; osoba ovlaštena za zastupanje nije pravomoćno osuđena za prekršaj ili kazneno djelo iz članka 48. Uredbe. Uvjet je taj i da udruzi za istu aktivnost nisu u cijelosti već odobrena sredstva iz proračuna Europske unije, državnog proračuna, proračuna Županije ili proračuna drugih  jedinica lokalne samouprave te da se aktivnosti udruge vezane uz proslavu obljetnica provode na području Općine Vidovec.

Najniži mogući iznos financiranja putem poziva je 130 eura, a najviši 1.300 eura. Rok za prijavu je 5. kolovoza 2024.godine, a sva potrebna dokumentacija te dodatne informacije za prijavu na ovaj Javni poziv Općine Vidovec nalazi se na ovoj poveznici.

Komentari