općina vidovec

Općina Vidovec u potpunosti financira zbrinjavanje pelena iz kućanstava

Objavljeno: 16.10.2022. 18:38

Zadnja izmjena: 16.10.2022. 18:39

Na području Općine Vidovec započelo se s odvojenim prikupljanjem, odvozom i zbrinjavanjem pelena iz kućanstava.

Spremnike za odvojeno prikupljanje pelena trenutno koristi pedesetak mještana, a njihovo prikupljanje, odvoz i zbrinjavanje pelena je besplatno jer se isto u potpunosti financira iz Proračuna Općine Vidovec. Pravo na dodjelu spremnika za pelene, odnosno spremnika s ljubičastim poklopcem imaju mještani, odnosno obitelji s djecom starosti do 24 mjeseca (2 godine) te osobe s inkontinencijom/invaliditetom.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu spremnika za pelene, mještani trebaju podnijeti zahtjev Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Vidovec s pripadajućim prilozima. Zahtjev se može preuzeti na internetskoj stranici Općine Vidovec ili u prostorijama Općine. Ispunjeni Zahtjev s prilozima je moguće dostaviti osobno , putem pošte ili elektroničkom poštom na adresu: [email protected].

- Trošak jednog odvoza iznosi 11,88 kn po korisniku, a trošak dva odvoza iznosi 23,73 kn po korisniku te je to još jedna od mjera kojom se, barem malo, financijski pomaže mještanima, posebno obiteljima s malom djecom i osobama s inkontinencijom/invaliditetom. Osim što se pomaže financijskom rasterećenju mještana, ovom mjerom pomaže se i zaštiti okoliša jer se povećava postotak razvrstavanja otpada na kućnom pragu - naveli su iz Općine Vidovec.

Komentari