vijesti iz općine vidovec

Radovi u Općini Vidovec - investicije preko 3,5 milijuna kuna

Objavljeno: 16.05.2017. 16:52

Zadnja izmjena: 16.05.2017. 16:56

Općina Vidovec posljednjih nekoliko godina intenzivno ulaže u obnovu komunalne i društvene infrastrukture pa je tako u radove koji su u tijeku i koji su završeni uloženo 3,5 milijuna kuna, stoji u priopćenju iz Općine Vidovec.

- „Općina Vidovec oduvijek je osluškivala potrebe svojih mještana te ulagala znatna sredstva u uređenje prometne, komunalne i društvene infrastrukture. Samo ove godine krenulo se s izgradnjom infrastrukture čija je vrijednost preko 3,5 milijuna kuna.“- istaknuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić misleći pritom na izgradnju etno kuće-kulturno-informativno-turističko-edukacijskog centra u naselju Domitrovec, izgradnju novog mosta u naselju Prekno te na izgradnju novog i većeg parkirališta na mjesnom groblju u Vidovcu.

Na mjestu nekadašnjeg društvenog doma Domitrovec, počelo se s izgradnjom replike autohtone 'vidovečke hiže' s multifunkcijskom dvoranom čiji će radovi trajati 18 mjeseci, a njihova vrijednost iznosi 2.491.234,99 kuna. Što se tiče mosta Prekno i regulacije potoka Tuža, radovi su završeni krajem travnja i njihova ukupna vrijednost iznosi 648.145,90 kuna. U suradnji s Hrvatskim vodama dosad  je uloženo oko 3 milijun kuna u regulaciju riječnog toka Plitvice, Črne mlake, potoka Prekno te je izvršeno čišćenje i produbljivanje pružnog kanala u naselju Tužno, a u ulici Nikole Tesle u Tužnom izgrađen je novi most veće propusne moći. Vezano za parkiralište na mjesnom groblju, ovih dana radovi vrijedni ukupno 667.426,60 kuna uspješno su završeni, a mještani Općine Vidovec dobili su novo parkiralište sa 105 novih parkirnih mjesta, javljaju iz Općine Vidovec.

Komentari