OPĆINA VIDOVEC

Općina Vidovec za mlade obitelji izdvojila 300 tisuća kuna

Objavljeno: 28.12.2021. 09:03

Zadnja izmjena: 28.12.2021. 09:03

Općinski načelnik Bruno Hranić potpisao je 13 ugovora za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja na području Općine Vidovec za 2021. godinu.

Radi se o novoj demografskoj mjeri kojom se nastoji potaknuti mlade obitelji na život u Općini Vidovec te je za tu namjenu u općinskom proračunu osigurano 300 tisuća kuna.

Potpisivanju Ugovora prethodio je Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora na koji su pristigle 24 prijave. Na temelju provedenog postupka pregleda i ocjene prijava pristiglih na Javni poziv za financiranje su, prema redoslijedu zaprimljenih prijava, odabrane prijave koje udovoljavaju uvjetima iz Javnog poziva , a do iskorištenja iznosa od 300.000,00 kn.

Načelnik Hranić izrazio je zadovoljstvo jer su, kako je rekao, brojni mladi prepoznali benefite života u Općini Vidovec te odlučili ostati i osnovati obitelj, ali i činjenicom da su u općinu doselili novi mještani te najavio da će se s ovom mjerom nastaviti i u 2022. godini. Potpisivanju ugovora s mladim obiteljima nazočili su i potpredsjednici Općinskog vijeća Maja Pintarić i Mihael Blažeković.

Komentari