župa sv. vida

Općina Vidovec za pastoralni centar dobila građevinsku dozvolu

Objavljeno: 07.10.2021. 12:50

Zadnja izmjena: 07.10.2021. 13:50

U sklopu župnog dvora Župe svetog Vida u Vidovcu početkom ove su godine započete aktivnosti oko izgradnje novog pastoralnog centra od 600 m2, a sada je Općina dobila i građevinsku dozvolu.

Pastoralne aktivnosti trenutno se odvijaju u dotrajaloj pomoćnoj zgradi u dvorištu župnog dvora koja nema uređen sustav grijanja, a same aktivnosti ograničene su karakteristikama dostupnog prostora. Zbog toga se javila potreba za izgradnjom novog pastoralnog centra, a inicijativu za izgradnju pastoralnog centra pokrenuo je načelnik Općine Vidovec Bruno Hranić u suradnji s velečasnim Brankom Švogorom. U novom pastoralnom centru nalazit će se učionice, kabineti, dvorane, sanitarije, kuhinja, kotlovnica, spremište i uredski prostori.

Načelnik Hranić je danas na društvenim mrežama objavio kako je za izgradnju pastoralnog centra izdana građevinska dozvola te kako će on služiti, sukladno dogovoru sa biskupom mons. Bože Radošom, ne samo za vjerske potrebe nego će biti na raspolaganju cijeloj društvenoj zajednici. - Ovim projektom naši mještani dobit će adekvatne prostorije za vjeronauk i vjeronaučne susrete, prostor za roditeljske sastanke, susrete mladih, a bit će na raspolaganju i za ostale udruge i pojedince. Vjerujem da će ovaj projekt biti na korist čitave zajednice - rekao je Hranić u veljači, kada su tek započele aktivnosti na izradi centra.

Komentari