mala pomoć roditeljima

Općina Vinica i ove godine osigurava učenicima radne bilježnice i likovne mape

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.08.2020. 12:30

Zadnja izmjena: 10.08.2020. 12:33

Kako bi roditeljima olakšali teret opremanja učenika za novu školsku godinu, Općina Vinica i ove godine pomaže kroz nabavu radnih bilježnica, atlasa, radnih kutija te likovnih mapa.

U proračunu su se za tu namjenu, osigurana sredstva u iznosu višem od 100.000,00 kn, pa će tako sve učenike Osnovne škole Vinica u školskim klupama dočekati likovne mape, radne bilježnice te radne kutije, a učenici 5. razreda dobit će i zemljopisni atlas. Nadalje sve naše prvašiće na školskim klupama dočekati će kao i dosada edukativna slikovnica „Hrvatska za djecu“.

- Općina Vinica već dugi niz godina brine o svojim mladima, kroz potpore i pomoći roditeljima za novorođenčad, sufinanciranje ekonomske cijene boravka djece u dječjim vrtićima te produženog boravka za učenike osnovne škole, nabave potrebnih radnih bilježnica za učenike osnovne škole, subvencije prijevoza srednjoškolcima kao i mjesečne potpore učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja te na kraju mjesečne potpore studentima i nagrade za najuspješnije studente, a što godišnje iznosi gotovo 2 milijuna kuna. Ovo su egzaktne brojke i pokazatelji o brizi za sve naše mlade kroz poticajne i sve ostale mjere, izjavio je Marijan Kostanjevac, načelnik Općine Vinica.

Komentari