Načelnik Općine Vinica potpisao je 58 ugovora sa studentima o dodjeli novčanih potpora. Tako će se redovitim studentima koji studiraju u Varaždinu, Međimurskoj ili Koprivničko-križevačkoj županiji isplaćivati mjesečna naknada u iznosu od 300 kuna.

Oni koji studiraju u drugim županijama ili u inozemstvu primati će mjesečnu potporu od 500 kuna. Drugim riječima, iz općinskog će se proračuna u tu svrhu izdvojiti 260 tisuća kuna.

- Studentima uvijek govorim da možda i nije tako loše da po završetku fakulteta odu u inozemstvo steći neko iskustvo, možda uvjeriti se da vani ne teče med i mlijeko, no potom bi se trebali vratiti u Hrvatsku i tu koristiti svoje znanje, uložiti ga u naše gospodarstvo, poljoprivredu, medicinu, školstvo - naveo je Marijan Kostanjevac.

Inače, načelnik je ponovo naglasio kako ulaganje u mlade samtra najboljom investicijom te kako Općina ulaže u mlade od najranije dobi, odnosno od rođenja pa sve do studentskih dana. Također je najavio kako će uskoro biti organizirano i potpisivanje  ugovora sa srednjoškolcima koji su upisali neko od deficitarnih zanimanja.

Ključne riječi: potpora, studenti, Vinica, vinica,

Komentari

13.11.2018. 11:16h Zadnja izmjena: 13.11.2018. 11:18