općina vinica

Općina Vinica osigurala dodatnih 100.000 kuna za opremanje vatrogasnog doma

Objavljeno: 09.06.2022. 18:04

Zadnja izmjena: 09.06.2022. 18:04

Načelnik Općine Vinica Branimir Štimec je prisustvovao skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica.

Predsjednik DVD-a Vinica Ivica Lazar otvorio je skupštinu, pozdravio uzvanike među kojima su bili načelnik Branimir Štimec i zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Darko Majhen te podnio Izvješće o financijsko-materijalnom poslovanju. U 2021. godini kupljena je velika autoprikolica, motorna pila, ljestve i ostala oprema. Predsjednik je zahvalio načelniku za poseban doprinos i potporu vatrogastvu, ali i za uređenje vatrogasnog centra u Vinici.

Načelnik Branimir Štimec čestitao je svima na priznanjima, pohvalio rad Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vinica te zahvalio što mještani u svakoj prilici mogu računati na DVD Vinica. Istaknuo je da uz sva redovita sredstva koja se izdvajaju za DVD, dodatno se izdvojilo za rekonstrukciju i opremanje vatrogasnog doma, a dodatno je i osigurano 100.000 kuna u proračunu koje je odobrilo Općinsko vijeće na nedavno održanoj sjednici.

Dodijeljene spomenice

Spomenice za vatrogasnog veterana primili su Vinko Prizl i Vlado Žmegač. Spomenicu za 70 godina vatrogastva primio je Majcen Josip, za 50 Stjepan Boltek i Stjepan Boltek, za 40 godina Robert Kovačić, Vinko Prizl i Ivan Boltek, za 20 godina Darko Kornet, a za 10 godina Marko Daljavec, Luka Sabati, Marko Punčec, Nikola Šincek, Matija Lazar, Denis Lazar te Tihomir Pavlović.

Operativcem 2020. i 2021. godine proglašen je Ivica Lazar. Zvanje vatrogasac, nakon uspješno završene vatrogasne škole, primili su Emanuela Hohnjec Šaško, Darinka Biškup, Valentino Humek, Antonia Matas, Matija Strelec, Alen Tomašec te Ivica Kovačić.

Komentari