''hrvatska za djecu''

Općina Vinica poklonila slikovnice prvašićima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.09.2017. 15:35

Zadnja izmjena: 11.09.2017. 15:35

Općina Vinica uključila se u akciju "Darujmo prvašićima!" čiji je cilj stjecanje široke razine općeg odgoja i obrazovanja te zadatak razvijati opredijeljenost za europski suživot prihvaćajući nove društveno-kulturne vrijednosti, čuvajući pritom vlastitu kulturu, povijest i nacionalni identitet.

U sklopu akcije, nabavljene su slikovnice "Hrvatska za djecu" koja je jedinstveno vizualna cjelina i pravi početak za otkrivanje i upoznavanje iznimnih raznolikosti Hrvatske s nadom da će ovakav poklon u djeci pobuditi interes za čitanje, učenje i temeljito upoznavanje vlastite kulture.

U ime načelnika Marijana Kostanjevca i Općine Vinica, zamjenica načelnika Mirjana Jambriško koja je ujedno i v.d. ravnateljica OŠ Vinica, podijelila je ovaj zanimljivi i poučni poklon svim učenicima prvih razreda Osnovne škole Vinica kako bi im dodatno uljepšali školske dane koji im slijede.

Prvašiće su posjetili i djelatnici HAK -a ,Crvenog križa i PU Varaždin. Na zanimljiv način su im objasnili kako se trebaju ponašati kao sudionici prometa, što se smije, a što ne smije na putu od kuće do škole i natrag te uručili prigodni poklon - torbice sa prslucima, kabanicama, bojankama i slikovnicama koje će im još dodatno pomoći i objasniti kako se ponašati sigurno u prometu.

 

Komentari