svečanost u općini

Uz recital, govore i glazbu Općina Vinica proslavila svoj Dan i blagdan svetoga Marka

Objavljeno: 22.04.2017. 19:33

Zadnja izmjena: 22.04.2017. 19:39

Foto: Željko Porobija

Zajedno s brojnim uzvanicima iz ministarstava i Sabora te drugih općina naše županije općina Vinica je danas održala svečanu sjednicu povodom svog dana i blagdana zaštitnika općine svetog Marka.

Bila je to prilika da se još jednom okupi sad već raspušteno općinsko vijeće i da se prisjete rezultata proteklih godina, kao i planova za budućnost. Cjelokupni je program bio upotpunjen recitiranjem pjesama viničkog pjesnika Ivana Beka i pjevanjem zbora Osnovne škole. 

Glavni govor na skupu održala je zamjenica načelnika Mirjana Jambriško, jer je načelnik Marijan Kostanjevac - koji je sve vrijeme osamljen sjedio na galeriji općinske dvorane - u žalosti zbog ovotjedne smrti majke. U govoru su se nabrajali svi rezultati koje je općina postigla od 2002. godine kada su Kostanjevac i HDZ došli na vlast. 

- Ne trebaju se više moliti sredstva za naše udruge, crkvu, klubove i manifestacije, jer pomažemo i financiramo sve. Priča o zaostalosti općine je samo politički spin. Vinica nikada nije bila niti će biti lopta za napucavanje. - istaknula je Jambriško. Najzanimljivije trenutke današnje svečanosti donosimo u našoj fotogaleriji.

Komentari