radovi u općini

OPĆINA VINICA: Provode se radovi na vili u parku Arboretum Opeka, a gradi se i cjevovod dužine 240 metara

Objavljeno: 16.12.2016. 16:25

Foto: Općina Vinica

U Općini Vinica trenutno se provode radovi statičke sanacije u parku Arboretum Opeka na vili, odnosno vrtlarevoj kući, a počelo se i s radovima izgradnje vodoopskrbnog cjevovoda dužine 240 metara u odvojku Varaždinske ulice u Donjem Vratnu.

Radovi na vrtlarevoj kući se vode pod okriljem Hrvatskog restauratorskog zavoda, a obuhvaćaju izvođenje novog drvenog stropa kata, sanaciju zidova, podova na razini tla te sanaciju drvene konstrukcije ulaznog trijema u vilu.

Sredstva za rekonstrukciju osiguralo je Ministarstvo kulture u sklopu projekta revitalizacije parka Arboretum Opeka, a na prijedlog Općine Vinica. Ukupna vrijednost radova iznosi milijun i dvjesto tisuća kuna, a u tekućoj godini vrijednost radova iznosi 300 tisuća kuna.

Vezano uz radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda dužine 240 metara, djelatnici VARKOM-a su na inicijativu Općine Vinica započeli s radovima, a prema riječima načelnika Marijana Kostanjevca, cjelokupno tehničko rješenje izradila je tehnička služba Varkoma, a  radovi se financiraju iz  sredstava prikupljenih naplatom naknade za razvoj lokalnih objekata i uređaja za vodoopskrbu  na području Općine Vinica.

 

Komentari