pomoć roditeljima

Općina Vinica sufinancira nabavu obrazovnih materijala učenicima te produženi boravak

Objavljeno: 19.08.2022. 12:47

Zadnja izmjena: 19.08.2022. 12:50

Učenike Osnovne škole Vinica dočekat će i ove godine u školskim klupama radne bilježnice, likovne mape i ostali materijali potrebni za početak nove školske godine.

Ukupna sredstva za tu namjenu izdvojit će se iz proračuna Općine Vinica.

Nastavlja se i s programom produženog boravka koji je uveden kako bi omogućio učenicima redovito pisanje domaćih zadaća, redovito ponavljanje i uvježbavanje nastavnog gradiva, ali i razvijanje vlastitih vještina i interesa kroz razne aktivnosti i radionice.

„Poboljšanje uvjeta obrazovanja bio je jedan od glavnih ciljeva koje sam želio ostvariti kao načelnik te uz sufinanciranje obrazovnih materijala, sufinancira se i produženi boravak. Uveli smo i novčane potpore za učenike srednjih škola. Izvrsni rezultati ne nedostaju u našoj općini, a nadamo se da će ih biti sve više. Kupnjom obrazovnih materijala želimo rasteretiti izdatke roditeljima, a i pomoći u opremanju učenika u novoj školskoj godini.“, ističe načelnik dr.sc. Branimir Štimec, prof.

Detaljan popis udžbenika te drugih obrazovnih materijala u školskoj godini 2022./2023. vidljiv je ovdje.

Na internetskoj stranici Općine Vinica objavljen je Javni poziv za dodjelu novčanih potpora učenicima srednjih škola s područja Općine Vinica, na ovoj poveznici.

Komentari