tuča i nestanak struje

Općina Vinica također stradala u jučerašnjem nevremenu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 11.08.2017. 13:52

Zadnja izmjena: 11.08.2017. 13:59

Jučer u večernjim satima, područje općine Vinica zahvatilo je jako olujno nevrijeme, praćeno olujnim vjetrom i kišom, a zatim tučom veličine oraha, koja je padala 25 minuta.

Nebo se nad Vinicom doslovno zacrnilo, a olujni vjetar lomio je i čupao stabla te je jedno palo na privatnu kuću, a jedno ogromno stablo i to u Arboretumu palo je na cestu pri čemu je oštećeno vozilo koje se u tom trenutku kretalo cestom. Kako nam javljaju iz Općine, vjetar je raskrivao krovove kuća i drugih građevina, a količina oborina uz jačinu vjetra onemogućavala je bilo kakvo kretanje po cesti. 

Zbog poziva građana koji su u panici stizali sa svih strana, iz svih naselja i dijelova općine vatrogasna postrojba imala je pune ruke posla zbog uklanjanja porušenih stabala i raščišćavanja prometnica i terena. Područje Općine Vinica gotovo čitavu noć bilo je bez struje, a djelatnici Elektre čitavu noć otklanjaju kvarove.

- Sve štete će se moći tek danas sumirati, jer zbog nastalih šteta naši građani neprekidno zovu, rekao je načelnik Marijan Kostanjevac koji ovim putem moli sve za razumijevanje i strpljenje. Jednako tako danas će načelnik općine donijeti odluku hoće li se zatražiti proglašenje elementarne nepogode od župana Čačića.

Komentari