pomoć roditeljima

OPĆINA VINICA Učenike će na stolu dočekati radne bilježnice, likovne mape i atlas

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 27.08.2019. 08:51

Zadnja izmjena: 27.08.2019. 08:54

Kako poručuju iz Općine Vinica, već niz godina brinu o svojim mladima te se u proračunu Općine osiguravaju sredstva za potpore i pomoći mještanima-

Osiguravaju se tako sredstva roditeljima novorođenčadi, sufinancira se ekonomska cijena boravka djece u dječjim vrtićima te produženi boravak, nabavljaju se radne bilježnice, subvencionira prijevoz srednjoškolcima kao i daje mjesečna potpora učenicima koji se školuju za deficitarna zanimanja te na kraju mjesečne potpore studentima i nagrade za najuspješnije studente. a što godišnje iznosi  gotovo 2 miljuna kuna.

- Bliži se početak nove školske godine, a time počinju i brige roditelja za nabavu potrebne opreme za nastavu. Kako bi roditeljima olakšali teret opremanja učenika za novu smo školsku godinu, u općinskom smo proračunu osigurali financijska sredstva u iznosu višem od 100.000,00 kn pa će tako sve učenike Osnovne škole Vinica u školskim klupama dočekati likovne mape te radne bilježnice za sve predmete, a učenici 5. razreda dobit će i zemljopisni atlas, dok će sve prvašiće u školskim klupama dočekati i edukativna slikovnica „Hrvatska za djecu“ - izjavio je načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac tim povodom. 

Komentari