Zaključen projekt "DETOX"

Općina Vinica ugostila partnere projekta DETOX iz Slovenije i Donje Voće

Objavljeno: 06.12.2018. 12:44

Zadnja izmjena: 06.12.2018. 12:46

Župan Janez Kramberger i djelatnici općinske uprave Općine Lenart u utorak su zaključili projekt „DETOX“ radnim posjetom partnerskim općinama Donja Voća i Vinica. U Općini Donja Voća gdje ih je dočekao načelnik Kruno Jurgec razgledali su tradicijsku voćansku kuću uređenu u sklopu zajedničkog prekograničnog projekta „DETOX“, a u nastavku su posjetili Općinu Vinica i viničku tradicijsku kuću.

Župan Kramberegr i načelnici Općina Donja Voća i Vinica izrazili su zadovoljstvo rezultatima prekograničnog projekta postignutim na području infrastrukture i drugih aktivnosti koje su bile realizirane u toku dvije godine koliko je trajao projekt „DETOX“.

Nakon kraćeg zadržavanja u Općini Vinica, zajedno s viničkim načelnikom koji im je bio domaćin za boravka u Hrvatskoj, gosti su krenuli put Zagreba, u dogovoreni posjet Hrvatskom saboru gdje im se pridružio i saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Po završetku susreta sa saborskim zastupnicima i izlaska iz zgrade Sabora, gosti iz Slovenije su sasvim slučajno, imali prilike susresti se s hrvatskim premijerom Andrejem Plenkovićem koji je pred zgradom Vlade čekao albanskog kolegu.

- U kraćem razgovoru objasnio sam premijeru kako su to naši slovenski prijatelji s kojima smo ostvarili kvalitetnu prekograničnu suradnju, premijer se pozdravio sa svakim od njih, a bilo je još malo vremena da se za uspomenu napravi i zajednička fotografija - rekao je načelnik Marijan Kostanjevac.

Po odlasku s Markovog trga, gosti iz Slovenije kroz Kamenita vrata spustili su se na tržnicu Dolac pa do Trga Bana Jelačića u razgledavanje zagrebačkog adventa.

Komentari