u općini Visoko

Općini Visoko oko 300 tisuća kuna za restauracije u crkvi sv. Trojstva i kapelici sv. Marije Magdalene

Objavljeno: 05.09.2018. 14:10

Zadnja izmjena: 08.09.2018. 13:57

Foto: Dario Jurčević

Općina Visoko je zbog arheoloških istraživanja već godinama u dobroj suradnji s Ministarstvom kulture Republike Hrvatske, a ove su godine zbog njihovog programa dobili 250 tisuća kuna za restauraciju fresaka i orgulja u crkvi sv. Trojstva, te 80 tisuća kuna za obnovu oltara u kapelici sv. Marije Magdalene.

U Općini Visoko arheološka istraživanja na utvrdi Čanjevo provode se još od 2003. godine, a sljedeći tjedan počinje zadnja faza arheoloških iskapanja gdje će se istražiti sve što se može. Nakon iskapanja, kako kaže načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković „slijedi projekt prezentacije i obnove, koji nam radi Vektra Varaždin kako bi se krenulo s daljnjim uređenjem utvrde Čanjevo u turističke svrhe“.

Zatim je nastavio i istaknuo kako je „dobra suradnja Ministarstva kulture sa župnikom crkve sv. Trojstva“, te nadodao „oni su dobili sredstva za uređenje odnosno restauracije fresaka i orgulja u crkvi sv. Trojstva u vrijednosti 250 tisuća kuna i 80 tisuća kuna za restauraciju oltara u kapelici sv. Marije Magdalene u Viničnom“.

Komentari