Nastavak brige za najmlađe

Općina Visoko osigurala besplatne radne bilježnice za osnovnoškolce

Objavljeno: 22.10.2019. 14:50

Zadnja izmjena: 22.10.2019. 14:51

Nakon brojnih izdvajanja s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za život svojih najmlađih stanovnika i njihovih roditelja, Općina Visoko ove je godine prvi put izdvojila i sredstva za nabavku radnih bilježnica za sve svoje osnovnoškolce.

U tu je svrhu u općinskom proračunu osigurano 35 tisuća kuna, istaknuo je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković - Željeli smo roditeljima naših školaraca umanjiti troškove i na taj im način pomoći da uz što manje briga i izdataka opreme svoje školarce - rekao je načelnik Mateković uz napomenu kako je to jedna od mjera kojima nastoje pomoći mladim obiteljima.

- Općina je prošle godine uvela i naknadu za novorođenčad u iznosu od 1.500 kuna za prvo te po tisuću kuna više za svako sljedeće dijete u obitelji. Redovno se u prostoru osnovne škole provodi i predškolski odgoj koji financiramo, u što spadaju troškovi odgajatelja ili voditelja i troškovi prijevoza. Nadalje, sufinanciramo boravak djece u dječjim vrtićima sa 700 kuna mjesečno, a tu su i nagrade za učenike naše škole koji sudjeluju na županijskim i državnim natjecanjima. Svake godine sufinanciramo školu plivanja, a povodom dana sv. Nikole osiguravamo darove za svu djecu - naglasio je načelnik.

Komentari