vijest iz općine

Općina Visoko osigurala radne bilježnice za sve svoje osnovnoškolce

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.09.2020. 13:03

Zadnja izmjena: 10.09.2020. 13:11

U Osnovnu školu Visoko ove je nikad izazovnije školske godine krenulo ukupno 140 učenica i učenika, a 14 ih je prvi put sjelo u školske klupe.

Nastava se odvija u jednoj smjeni, u skladu sa svim uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, s time da učenicima viših razreda počinje u 8, a učenicima nižih razreda u 9 sati. S prijevoznicima je dogovoren poseban način prijevoza učenika u školu i iz škole, također u skladu s Uputama, a kako bi osnovnoškolci bili što sigurniji u prostoru škole i kako bi se smanjila mogućnost eventualnog širenja zaraze koronavirusom, prehrana je osigurana u učionicama u kojima djeca borave.

- Ravnateljica i ostali djelatnici škole učinili su sve da bi se nastava mogla odvijati i u ovakvim, neuobičajenim uvjetima i mislim da roditelji doista nemaju razloga za brigu ili strah”, poručuje načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković i dodaje da je Općina, kako bi roditeljima financijski bar malo olakšala početak nove školske godine, izdvojila sredstva za nabavku radnih bilježnica.

- Svi naši osnovnoškolci, uključujući i učenika koji polazi školu u Gornjoj Rijeci, dobili su radne bilježnice, za što smo iz proračuna izdvojili 40-ak tisuća kuna”, kazao je načelnik Mateković i poručio: - Nastava je, unatoč neuobičajenim okolnostima, počela dobro i vjerujem da će se tako i nastaviti. Našim učenicima želim uspješnu školsku godinu, njih i njihove roditelje pozivam na strpljenje i poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera. Nadam se da će sve biti u redu i da ćemo kraj ovog obrazovnog razdoblja dočekati u školi, odnosno da neće biti potrebe za online nastavom.

Komentari