OBAVIJEST

OPĆINA VISOKO Završena modernizacija cesta iz ovogodišnjeg plana

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.11.2020. 13:00

Zadnja izmjena: 03.11.2020. 13:00

Kako poručuju iz Općine Visoko, u svoj su plan za 2020. godinu uvrstili i modernizaciju nekoliko nerazvrstanih cesta, a unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji u cijeloj državi, planovi su realizirani.

Tako je ove godine, između ostalog, asfaltirana dionica Čanjevo - Presečno Visočko u dužini 830 metara. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo regionalno razvoja i fondova EU s 74 posto ukupnog iznosa dok je 26 posto osigurala Općina. Ukupna vrijednost investicije je 413 tisuća kuna. U tijeku su radovi na još jednoj prometnici, onoj koja spaja Općinu Visoko sa starom cestom Zagreb - Varaždin. Riječ je o županijskoj cesti 2175 gdje su prije dva mjeseca počeli radovi na rekonstrukciji.

- Projekt se planira završiti u sljedećoj godini, a investicija je vrijedna oko 9 milijuna kuna. Sredstva su osigurale Hrvatske ceste te ih proslijedile Županijskoj upravi za ceste Varaždinske županije, što je rezultat naših višegodišnjih opravdanih prosvjeda, odnosno dopisa koje smo upućivali kad je bila zatvorena državna cesta Možđenec-Sudovec. Sav je promet tada prolazio ovom našom cestom i došlo je do prekomjernog korištenja i uništavanja ceste. Pet godina smo se borili da nam Hrvatske ceste to sufinanciraju i drago mi je da se krenulo. Trenutno je malo otežan promet, ali vjerujem da ćemo na kraju svi biti zadovoljni - zaključio je načelnik Mateković.

Komentari