općina beretinec

Općina Beretinec osigurat će više stipendija za svoje učenike i studente

Objavljeno: 04.08.2022. 09:29

Zadnja izmjena: 04.08.2022. 10:04

Općina Beretinec ubuduće će stipendirati više učenika i studenata sa svog područja.

Naime, Promjenom u Odluci o stipendiranju učenika i studenata stipendije učenicima deficitarnih zanimanja i studentima dijelit će se od prvog razreda odnosno godine, a do sad je to bilo drugog. Također, stipendije se dodjeljuju svim redovnim studentima.

- Obrazovanje nam daje svijest o životu oko nas, priprema nas za život, pomaže nam izgraditi mišljenja i pruža nam nove perspektive. Obrazovanje je važno, to je činjenica. Nažalost, ono je i skupo. Stoga Općina Beretinec ima niz mjera pomoći mladima i roditeljima - rekao je načelnik Nikola Žganec.

Inače, kako ističu iz Općine, pomoć najmlađim stanovnicima općine Beretinec i njihovim roditeljima počinje vrlo rano.

- Sufinanciramo smještaj u dječjim vrtićima, za što se izdvaja oko 800.000 kuna godišnje. U osnovnoj školi financiramo radne knjige za roditelje s lošijom financijskom situacijom, financiramo školu plivanja, sufinanciramo prehranu. Dodjeljujemo stipendije učenicima deficitarnih zanimanja i svim redovnim studentima te u konačnici financijski nagrađujemo izvrsnost i inovativnost u svim područjima djelovanja. Također, ove smo godine omogućili zapošljavanje učiteljica u produženom boravku na neodređeno, a za potrebe plaća učiteljica Općina Beretinec će izdvojiti ukupno 150.000 kuna - zaključuje Žganec.

Komentari