zaštita od požara

Veliki i Mali Bukovec ove godine organiziraju zajedničku pokaznu vježbu

Objavljeno: 04.06.2024. 13:25

Zadnja izmjena: 04.06.2024. 13:26

Foto: Arhiva

Općina Mali Bukovec i Općina Veliki Bukovec na kraju manifestacije „Svibanj – mjesec zaštite od požara“ organizirati će veliku pokaznu vježbu vlastitih operativnih snaga sustava civilne zaštite.

Kako ističu iz Općine Mali Bukovec, sve veći broj različitih iznenadnih događaja u zemlji i svijetu, ali i sve strože zakonske obaveze, povod su ovoj godišnjoj provjeri spremnosti, tehničke opremljenosti i osposobljenosti pripadnika različitih sastavnica sustava civilne zaštite na području obje općine.

U središtu zbivanja biti će intervencija vatrogasnih snaga, a njima će se u odgovoru na iznenadni događaj koji uključuju požar i eksploziju autobusa, gašenje požara te spašavanje unesrećenih osoba iz objekta javne namjene pridružiti predstavnici policije, hitne medicinske službe, crvenog križa, gorske službe spašavanja i drugi subjekti.

- Pokazna vježba „Novo Selo Podravsko 2024“ biti će održana u zapadnom dijelu Novog Sela Podravskog u petak, 7. lipnja s početkom u 18.00 sati. Pritom će biti korištena i sredstva javnog uzbunjivanja, stoga se stanovništvo općina Mali Bukovec i Veliki Bukovec unaprijed upoznaje s time, ali i poziva da poprati stručan rad svojih žurnih službi - dodaju iz Općine Mali Bukovec. 

Komentari