problemi otpada

Općine Maruševec i Petrijanec zajedno krenule u projekt "Recikliraj i profitiraj"

Objavljeno: 24.10.2019. 13:42

Zadnja izmjena: 24.10.2019. 13:48

Foto: Dario Jurčević

U Maruševcu je danas održana početna konferencija projekta "Recikliraj i profitiraj" u koji su zajedno uključene Općine Maruševec i Petrijanec.

Radi se projektu izobrazno informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području spomenutih općina kojima se želi ukazati na probleme vezane uz otpad i pravilnog postupanja s otpadom.

Tim je povodom načelnik Općine Maruševec Damir Šprem istaknuo je kako je cilj ovog projekta građanima što više približiti mogućnosti razvrstavanja otpada - Unazad nekoliko godina smo pokrenuli razvrstavanje otpada na kućnom pragu. Ima kod nas još puno posla tako da moram nagalasiti da ovim projektom želimo našim građanima približiti mogućnosti razvrstavanja otpada - rekao je na načelnik Šprem, a na njega se nadovezao i njegov zamjenika Mario Klapša - Kroz ovaj projekt ćemo organizirati aktivnosti koje se svode na distribuciju plakata i letaka, na reklame, oglase, konferencije za medije, tribine i natjecanja u školama. Sve to će pridonijeti smanjenju divljih odlagališta i boljem gospodarenju otpada u našim općinama - rekao je Klapša.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec istaknuo je kako uz ovaj projekt, u općini provode nekoliko aktivnosti u svrhu zaštite okoliša. - Svake godine provodimo projekt Zelena čistka, prijavili smo projekt nabavke kanti za smeće koji nam je odobre, nabavili smo kontejner za glomazni otpad koi je dostupan svim građanima općine a pokrenuli smo i mobilno reciklažno dvorište. Sve to činimo kako bismo zaštitili okoliš i kako bismo  odnosno kako bismo smanjili količinu otpada - rekao je načelnik Posavec.

 

Komentari