potpisan ugovor

Općine Vidovec, Beretinec, Gornji Kneginec i Sveti Ilija korak bliže širokopojasnom internetu

Objavljeno: 17.07.2022. 18:16

Zadnja izmjena: 17.07.2022. 18:16

U prostorijama Općine Vidovec potpisan je Ugovor za izradu pripremne dokumentacije razvoja širokopojasnog pristupa na području Općina Vidovec, Beretinec, Gornji Kneginec i Sveti Ilija.

U ime Općina, Ugovor su potpisali općinski načelnici Bruno Hranić, Nikola Žganec, Goran Kaniški i Marin Bosilj. Pripremna dokumentacija potrebna je za prijavu financiranja projekta širokopojasnog pristupa bespovratnim sredstvima koja su na raspolaganju Republici Hrvatskoj iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, s obzirom na pravila državnih potpora za širokopojasne mreže i najbolju praksu pripreme projekta financiranih bespovratnim sredstvima iz europskih fondova.

Za nabavu konzultantskih usluga za izradu pripreme dokumentacije proveden je postupak nabave, a nakon provedenog postupka odabrana je ponuda ponuditelja Hub Consulting iz Samobora.

- Ovakva međuopćinska suradnja rezultat je dobrih odnosa predstavnika izvršne vlasti i njihove želje da svojim žiteljima omoguće daljnji društveni i gospodarski razvoj te tranziciju prema digitalnom društvu i gospodarstvu - rečeno je prilikom potpisivanja.

Komentari