zajedničko zbrinjavanje

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec od četvrtka su suvlasnici reciklažnog dvorišta

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.02.2020. 09:48

Zadnja izmjena: 29.02.2020. 09:49

Općine Vinica, Cestica, Petrijanec i Sračinec suvlasnici su novog mobilnog reciklažnog dvorišta koje će zajednički koristiti za zbrinjavanje reciklabilnog otpada na svojim područjima. U postupku nabave izrada mobilnog reciklažnog dvorišta bila povjerena je tvrtki TEHNIX d.o.o. iz Donjeg Kraljevca.

U četvrtak 27. veljače, zajedničko mobilno reciklažno dvorište u krugu proizvođača u Donjem Kraljevcu preuzeli se načelnici Općina Vinica, Petrijanec i Sračinec, a primopredaji su bili prisutni i g. Željko Horvat, direktor TEHNIX – a te Davor Skroza, direktor „Čistoće“.

- Prilikom primopredaje svi smo se načelnici složili oko jednog - da našim domaćim firmama treba za ovakve specijalizirane namjene dati priliku i kako ćemo sigurno u narednom razdoblju i dalje surađivati na obostrano zadovoljstvo. Firma TEHNIX zapošljava petstotinjak radnika a ima i kooperante, specijalizirana je za takvu vrstu proizvod, od mobilnih do fiksnih reciklažnih dvorišta, kontejnera za smeće, kompostišta i svega ostalog što je vezano uz zaštitu okoliša i prirode, rekao je načelnik Općine Vinica koja je provodila čitav postupak nabave.

Nabavom reciklažnog dvorišta Općine su osigurale mogućnost zbrinjavanja potencijalno opasnog reciklabilnog otpada, ali i poštivanje zakonske obveze o uspostavi mobilnih reciklažnih dvorišta do osiguranja klasičnih reciklažnih dvorišta na svom području. Raspored korištenja mobilnog reciklažnog dvorišta Općine za sada se ne mijenja, a o eventualnim promjenama mještani će biti pravovremeno obaviješteni. Osiguranjem mobilnog reciklažnog dvorišta pružili smo mogućnost svojim mještanima da potencijalno opasni otpad zbrinjavaju u skladu sa zakonom i da njime ne zagađuju okoliš, u kojim je naporima ovaj sjeverozapadni dio daleko ispred ostalih djelova naše države, naglasio je tom prilikom načelnik Općine Vinica Marijan Kostanjevac.

Komentari