OPĆINA BEDNJA

Općini Bednja još 300.000 kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta

Objavljeno: 04.03.2021. 20:09

Zadnja izmjena: 04.03.2021. 20:09

Uz već odobrenih 350.000 kuna koje je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Općini Bednja odobrilo prije dva tjedna, stiže i nova vijest: resorno ministarstvo za asfaltiranje cesta Bednji je odobrilo dodatnih bespovratnih 300.000 kuna. 

Ova značajna sredstva još će više doprinijeti naporima aktualne općinske vlasti da nastave modernizaciju makadamskih putova i dionica kako bi građanima omogućili lakše prometovanje i prilaz do njihovih naselja i kuća.

- Među raznim problemima na terenu koje Općina Bednja nastoji riješiti kako bi građanima omogućila bolji komunalni prometni standard, problematika modernizacije nerazvrstanih cesta svakako je ona koje je najviše u fokusu građana. Proteklih godina općinskoj vlasti ova je tematika među prioritetnima i vjerujem da i sami građani vide koliko se trudimo oko cesta i asfalta. Na žalost, ne možemo odjednom riješiti probleme koji su se gomilali dugi niz godina, niti pak je moguće u kratkom vremenu pod asfalt staviti sve dionice koje vape za modernizacijom – poručuje načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Ugovor pa javna nabava

- Dodatna potporna sredstva svakako će nam omogućiti da i ove godine nastavimo s uspostavljenom dinamikom te da pod asfalt stavimo nove kilometre cesta širom područja općine Bednja – zaključio je načelnik Poljak.

Nakon što budu obavljene procedure vezane uz dostavu odluke o financiranju i potpisivanje ugovora, Općina Bednja će raspisati postupak javne nabave, a radovi će početi nakon odabira najpovoljnijeg izvođača.

Komentari