općina maruševec

Općini Maruševec maksimalan iznos za uređenje ceste u Čalincu

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 14.05.2021. 14:22

Zadnja izmjena: 14.05.2021. 14:22

U općini Maruševec nastavlja se s ulaganjima u komunalnu i prometnu infrastrukturu, s ciljem osiguravanja što boljih uvjeta za život stanovnika.

Brojni su projekti već realizirani, neki će uskoro početi, a jedan od njih je izvođenje radova na odvodnji oborinskih voda i izgradnji nogostupa na nerazvrstanoj cesti NC 1-013 u Čalincu.

Upravo za taj projekt Općini Maruševec dodijeljena su sredstva Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i to u iznosu od 171.240 kuna, a ministar Darko Horvat ugovor je u Vinici predao načelniku Općine Maruševec Damiru Špremu.

Riječ je o jednom od ukupno 11 ugovora za jedinice lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji, a sredstva su namijenjena sufinanciranju projekata za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva.

Pet je općina na ovom području dobilo maksimalan iznos potpore od 171 tisuću kuna, a među njima je i Općina Maruševec.

- Iznimno mi je drago što ćemo uskoro moći realizirati još jedan projekt, a ovaj nam je izuzetno važan jer je riječ o sigurnosti naših najmlađih. Naime, nerazvrstana cesta u Čalincu prometnica je koja povezuje županijsku cestu s osnovnom školom, promet je prilično gust i krenuli smo u realizaciju projekta kako bi našim osnovnoškolcima put do škole i povratak kući učinili sigurnijima – rekao je načelnik Šprem.

Radovi na nerazvrstanoj cesti u Čalincu obuhvatit će zacjevljenje te izgradnju pješačke staze, a projekt je ukupno vrijedan 1,1 milijuna kuna. Izvođač je već odabran, a radovi bi trebali početi krajem svibnja.

- Drago mi je da smo i mi među onima čiji su projekti prihvaćeni i odobreni i da smo dobili sredstva Ministarstva. Svaka je pomoć dobrodošla, svaka kuna koju ne trebamo dati iz izvornog proračuna mnogo nam znači – zaključio je načelnik Šprem.

Komentari