Vrijednost prijavljenog projekta u kojemu je Općina Maruševec iskazala interes za nabavu 3.291 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada po kućanstvima iznosi preko pola milijuna kuna!

Ugovor o nabavi spremnika za odvojeno prikupljanje otpada potpisao je načelnik Damir Šprem ističući pritom kako Općina Maruševec želi biti na razini visoko razvijenih općina i gradova po pitanju razdvajanja i recikliranja otpada, u cilju očuvanja i zaštite prirode, a na dobrobit svih građanki i građana Općine Maruševec.

–Projekt smo pripremili kako bi uspostavili kvalitetni, postojani i ekonomski učinkoviti sustav sakupljanja komunalnog otpada na području općine, u skladu s načelima održivog razvoja, zaštite okoliša, gospodarenja otpadom i naravno, zaštitom javnog interesa, rekao je Šprem.  

Vrijednost projekta iznosi 515.958,39 kuna, od čega će se 85 posto, odnosno 438.564,63 kune financirati sredstvima Fonda, dok će 15 posto tj. 77.393,76 kune osigurati Općina Maruševec u svojem proračunu. 

-Po potpisivanju Ugovora kojime smo Općini Maruševec uštedjeli značajna proračunska sredstva, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kreće u nabavu spremnika za papir/karton i plastiku, koje će potom Općina Maruševec preuzeti, prenijeti u svoje vlasništvo, i uručiti građanima za odvojeno prikupljanje otpada po kućanstvima - rekao je zamjenik Klapša. 

Ključne riječi: Maruševec, maruševec, otpad, prikupljanje,

Komentari

26.07.2018. 12:29h Zadnja izmjena: 26.07.2018. 12:39

Foto: Ilustracija