odlične vijesti

Općini Petrijanec dodijeljeno 29,8 tisuća eura za uređenje vanjskog prostora vrtića 'Bambi'

Objavljeno: 21.03.2024. 09:15

Zadnja izmjena: 21.03.2024. 09:18

Središnji državni ured za demografiju i mlade raspisao je Javni poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2024. godini.

Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava Općini Petrijanec je za projekt odobreno 29.8 tisuća eura, što je maksimalni iznos mogućih dodijeljenih sredstava. Ukupna vrijednost projekta iznosi 58 tisuća eura. 

- Sredstva koja su sada odobrena iskoristit će se za nabavu dodatnih dječjih igrala koja će biti postavljena u dvorištu vrtića, postavljanje nove ograde u dvorištu, gumenih podloga na igralištu. Veseli me što iz godine u godinu Općina Petrijanec ima priliku ulagati u poboljšanje uvjeta vrtića te na taj način uljepšati djeci vrijeme koje provode u igri, te je ovo druga faza uređenja igrališta - rekao je načelnik Željko Posavec. 

Posavec dodaje kako je cilj da se kroz još nekoliko natječaja smanji investicija ulaganja u dogradnju i rekonstrukciju vrtića.

- Na upravo taj način omogućujemo financiranje velikih kapitalnih investicija iz vanjskih izvora, dok sredstva izvornog proračuna možemo izravno usmjeriti prema našim mještanima i njihovim potrebama. Novac dobiven za nova ulaganja u podizanje kvalitete usluge u našem dječjem vrtiću, samo je još jedna potvrda odličnog rada cijelog tima na pripremama i prijavama projekata – kazao je.

Komentari