sufinanciranje iz ministarstva

Općini Petrijanec odobrena sredstva za asfaltiranje ulice Alojzije Stepinca

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 06.06.2019. 11:13

Zadnja izmjena: 06.06.2019. 11:17

U općini Petrijanec nastavljaju se ulaganja u poboljšanje cestovne infrastrukture nakon što je odobreno sufinanciranju asfaltiranja nerazvrstane ceste u Ulici Alojzija Stepinca od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u iznosu od 150.000,00 kuna.

Radi se o ulici koja spaja dva mjesta, Družbinec i Petrijanec, a s obzirom da se na spomenutoj nerazvrstanoj cesti nalazi mjesno groblje cesta je i više nego prometna. – Ukupna vrijednost investicije je  599.000,00  kuna. Prije samog izvođenja i proširivanja nerazvrstane ceste, koja je u ovom trenu asfaltirana u širini od 2,5 metra,  napravit će se radovi na kanalizaciji. Po završenoj rekonstrukciji cesta, uz pomoć spomenutih sredstva Ministarstva regionalnog razvoja i općinskog proračuna, širina ceste će biti 5 metara te je  projektom je predviđena i izgradnja nogostupa, širine 1,50-1,80 m i dužine 57,0 m (uz groblje) – pojasnio je načelnik Općine, SDP-ov Željko Posavec te dodao da će uređena i šira cesta značiti i veću sigurnost sudionika u prometu.

Inače, projekt izgradnje odnosno asfaltiranja ove prometnice nije nimalo jednostavan jer je trebalo stvoriti uvjete za realizaciju projekta odnosno izmaknuti društveni dom: -U Družbincu će cesta izlaziti lijevo i desno oko Pila. Da bismo uopće napravili rekonstrukciju te ceste trebali smo napraviti radove na rekonstrukciji Društvenog doma u Družbincu kojeg smo rekonstruirali i izmaknuli, da bi se dobio dovoljan prostor za prometovanje – kazao je Posavec ističući da se zbog blizine groblja, posebice na blagdan Svih svetih, kao i za vrijeme pogreba, tom ulicom kreće veliki broj vozila.

Inače, izgradnja spomenute ceste nije jedini takav projekt odnosno investicija na području općine. Upravo se završava projekt asfaltiranja ulice Butina financirane iz Mjere 7.2.2. Ruralnog razvoja, a odobrena su i sredstva za Fazu I Radničke ulice u Majerju.

Komentari