općina petrijanec

Općini Petrijanec odobreno 30 tisuća eura za rekonstrukciju ceste i oborinske kanalizacije

Objavljeno: 11.04.2024. 17:41

Zadnja izmjena: 11.04.2024. 17:44

Općina Petrijanec je prijavila projekt “Rekonstrukcije ceste i oborinske kanalizacije u Ulici Đure Basaričeka” na natječaj Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg je raspisalo Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova te su joj odobrena sredstva od 30 tisuća eura, dok je ukupna vrijednost radova oko 150 tisuća eura, navode iz Općine.

Planirani zahvat se izvodi na postojećim k.č.br.40 i 234/2, k.o Majerje. Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m. Zahvat počinje s južne strane na spoju sa državnom cestom D2, a završava na sjeveru kod spoja na Radničku ulicu. Ukupna duljina planiranog zahvata iznosi 369 m, sa proširenjem kolnika na širinu 5,50 m i izgradnjom nogostupa, širine 1,50 m, što ukupno sa bankinom iznosi 7,5 m širine.

- Cilj projekta je podizanje razine komunalnog standarda stanovnika, podizanje razine sigurnosti prometa svih sudionika u prometu na području Općine, ali i obnova i rekonstrukcija ceste u modernu, sigurnu i funkcionalnu prometnicu. Do sada smo rekonstruirali nekoliko prometnica na području Općine, te je ovo samo nastavak ulaganja – rekao je načelnik Željko Posavec.

Komentari