OPĆINA PETRIJANEC

Općini Petrijanec povelja za naj-akciju ''Priprema, pozor, van''

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 20.01.2021. 08:22

Zadnja izmjena: 21.01.2021. 09:54

2020. godine Općina Petrijanec uključila se u provedbu aktivnosti Akcije „Gradovi i općine – prijatelj djece“. Cilj Akcije je potaknuti lokalnu zajednicu, udruge i pojedince, u uključivanje, poticanje aktivnosti i projekata usmjerenih na poboljšanje kvalitete života djece i mladih

Središnji koordinacijski odbor akcije Društva Naša djeca dodijelio je ove godine Općini Petrijanec Povelju „Naj akcija u 2020.“ za uspješno proveden projekt pod nazivom „Priprema, pozor, van!“ Usprkos epidemiološkoj situaciji planirane radionice uređenja vanjskog prostora škole, sportska radionica, čitaonica na otvorenom, ekološke radionice sadnje biljaka i sadnica drveća odrađene su u manjim grupama djece različitih dobnih uzrasta.

Kako bi igrališta i otvoreni prostori ostali i dalje mjesta rekreacije, aktivnosti i okupljanja djece i mladih, u planu je uređivanje učionice na otvorenom te sadnja drvoreda pored dječjih igrališta. - Općina Petrijanec je zadnjih godina uložila značajna sredstva u revitalizaciju dječjih igrališta. Tako je prošle godine napravljeno novo dječje igralište kod dječjeg vrtića u Petrijancu vrijedno 50.825,00 kn sa nekoliko različitih kombiniranih igrala. Također, napravljena su i nova igrališta u naseljima Družbinec, Strmec Podravski i Nova Ves Petrijanečka ukupne vrijednosti 30.125,00 kn - poručuju iz Općine. 

 

Komentari