Institut za javne financije

Općini Petrijanec četvrtu godinu zaredom petica iz transparentnosti proračuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.06.2022. 18:52

Zadnja izmjena: 30.06.2022. 09:41

Institut za javne financije predstavio je rezultate istraživanja proračunske transparentnosti županija, gradova i općina u razdoblju od studenog 2021. do travnja 2022, a Općina Petrijanec četvrtu godinu zaredom dobila je najveću ocjenu izvrstan (5).

Proračunska transparentnost podrazumijeva uvid u potpune, točne, pravovremene i razumljive proračunske informacije. Na temelju njih građani se mogu angažirati i pokušati utjecati na efikasnost prikupljanja i trošenja proračunskih sredstava, odgovornost Vlade i vlasti lokalnih jedinica, kao i na smanjenje mogućih koruptivnih radnji.

Prema riječima načelnika Željka Posavca, vizija na početku mandata bila je upravo transparentnost u proračunu. 

- U tome smo uspjeli a vrlo je važno da smo zadržali kontinuitet najveće ocjene već četvrtu godinu zaredom. Kada nam je Institut dodijelio najveću ocjenu prošle godine pohvalio nas je za ogroman skok jer je 2015. Općina Petrijanec imala nulu, a najveća ocjena do tada bila je dvojka. Ove je godine ponovno potvrđen naš rad i trud – još jednom petica za transparentnost proračuna. Na Dan općine i blagdan sv. Petra i Pavla vjerujem da je ovo najljepši poklon upravo našim mještanima koji mogu biti sigurni da radimo transparentno sa svim projektima na području općine kojih ima u svim naseljima Općine Petrijanec– rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec

Komentari