OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI

Općini Trnovec Bartolovečki ponovno petica za proračunsku transparentnost

Objavljeno: 30.06.2022. 14:26

Zadnja izmjena: 30.06.2022. 14:26

Institut za javne financije objavio je analizu proračunske transparentnosti županija, gradova i općina, a Općina Trnovec Bartolovečki ponovno je među županijama, gradovima i općinama koje su dobile peticu za transparentnost.

U ovom se istraživanju proračunska transparentnost mjeri brojem ključnih proračunskih dokumenata objavljenih na mrežnim stranicama lokalnih jedinica. Za ovu analizu to su izvještaj o godišnjem izvršenju proračuna za 2020., izvještaj o polugodišnjem izvršenju proračuna za 2021., prijedlog proračuna za 2022., izglasani proračun za 2022. i proračunski vodič za građane za 2022.

Načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković napominje da je važno građane što više informirati kako se troše proračunska sredstva.

- Rezultat ove analize Instituta za javne financije i najviša ocjena koju redovito dobivamo samo su jedan od pokazatelja transparentnosti. Priprema našeg proračuna vođena je radom u interesu građana, a u njemu su brojni projekti za koje koristimo kako vlastita sredstva, tako i sve raspoložive izvore financiranja - rekla je Vitković.

Komentari