potpisan ugovor

Općini Vidovec 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava za nerazvrstane ceste

Objavljeno: 25.05.2016. 13:24

Zadnja izmjena: 25.05.2016. 13:26

U sklopu Programa održivog razvoja lokalne zajednice kojeg  provodi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u cilju ostvarenja održivosti razvoja lokalne zajednice, na ljestvici odobrenih projekata nalazi se i “Modernizacija, rekonstrukcija i izgradnja nerazvrstanih cesta"- projekt općine Vidovec.

Prema odabranim projektima u navedenom programu koji su objavljeni na službenim stranicama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije u 2016. godini,  Općini Vidovec biti će dodijeljeno 300.000 kuna bespovratnih sredstava za modernizaciju, rekonstrukciju i izgradnju nerazvrstanih cesta.

Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju  održano je danas u Zagrebu, a prije samog potpisivanja ugovora, uzvanicima se obratio ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Kroz program se na godišnjoj razini sufinanciraju projekti jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave razvrstanih u skupinu razvijenosti ispod 100% prosjeka Republike Hrvatske, a za koje se ocjenjuje da će poboljšati standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva, pridonijeti znatnijem razvoju pojedinih područja i stvoriti preduvjete za održivi gospodarski i društveni razvoj.

Komentari