dodatna sredstva

Općini Vinica odobreno dodatnih 435 tisuća kuna za tri općinske investicije

Objavljeno: 31.12.2019. 09:19

Zadnja izmjena: 31.12.2019. 09:24

Iako godina ide svojem kraju, Općini Vinica odobrena su dodatna sredstva u iznosu od 435 tisuća kuna, a odnose se na tri investicije.

Tako su od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU dobili dodatnih 175 tisuća kuna na već prije odobrenih 300 tisuća kuna, a što se odnosi na zamjenu vanjske stolarije zgrade Općine i stropne termoizolacije. Inače ukupna investicija na zgradi Općine iznosi 624 tisuće kuna, a razliku od 224 tisuće kuna pokriva Općina iz svojeg proračuna. Isto ministarstvo je odobrilo župi sv. Marka ev. 75 tisuća kuna za uređenje kapelice Trpećeg Isusa na Trgu Matije Gupca. Nadalje sredstva u iznosu od dodatnih 200 tisuća kuna na prethodno odobrenih 280 tisuća kuna odobrilo je u cijelosti Ministarstvo kulture za nastavak radova na sanaciji kurije Patačić.

- Ovim sredstvima Ministarstva kulture završit će se svi unutarnji i pripremni radovi za nastavak sanacije krovišta istog objekta u vrijednosti od 500 tisuća kuna, a što ćemo tražiti u sljedećoj godini - izjavio je načelnik Općine Vinice Marijan Kostanjevac, koji ujedno ovim putem zahvaljuje na velikoj pomoći premijeru Plenkoviću te resornim ministarstvima, a što je bilo obećano prilikom posjeta premijera i nekih ministara Općini ove godine.

Komentari