čestitka iz općine

Općinska vlast iz Maruševca roditeljima, učenicima i nastavnicima želi sretan početak školske godine

Objavljeno: 07.09.2020. 09:57

Zadnja izmjena: 07.09.2020. 12:18

U povodu početka nove školske 2020./2021. godine, načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša upućuju čestitku svim učenicima, roditeljima, nastavnicima i zaposlenima u odgojno-obrazovnom sustavu.

Dragi učenici, poštovani roditelji, učitelji i nastavnici, želimo vam sretan početak nove školske 2020./2021. godine!

Na poseban način, dobrodošlicu i uspješni početak školske godine želimo prvašićima i da im škola bude mjesto radosti i uspjeha, gdje će steći vrijedna znanja i sposobnosti, ali i igrati se, veseliti se i steći nove prijatelje. I svim ostalim osnovnoškolcima, te srednjoškolcima želimo puno uspjeha u učenju, razvijanju svojih potencijala i osposobljavanju za samostalan i odgovoran život.

Općina Maruševec različitim mjerama i programima u okviru odgoja i obrazovanja, kulture, športa ali i drugih područja, nastoji pomoći obiteljima i djeci i olakšati im velike izazove koje pred njih donosi suvremeni život, kao i zahtjevi odgoja i obrazovanja. Kroz pomoć svim odgojno-obrazovnim ustanovama na našem području, ali i financiranjem brojnih kulturnih, športskih i drugih udruga i njihovih programa, Općina Maruševec nastoji osigurati kvalitetne uvjete za djecu, kroz programe za igru, druženje, kvalitetno i zdravo provođenje slobodnog vremena djece i mladih i izvan školskog sustava, te i na taj način pomagati roditeljima u obnašanju teških i odgovornih roditeljskih dužnosti.

Nova školska godina počinje u posebnim uvjetima pandemije, te će i izvođenje nastave biti organizirano sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija, što kod mnogih vjerojatno izaziva osjećaj zabrinutosti i strepnje.

No, uvjereni smo, da će se uz svjesno i odgovorno ponašanje i poštivanje propisanih mjera, osigurati zaštita svakog učenika i nastavnog osoblja, kao i njihovih obitelji. Ponašajmo se odgovorno u vezi s pandemijom COVID-19 i pažljivo slušajmo preporuke nadležnih.

Isto tako, obilje uspjeha, snage i strpljenja u novoj školskoj godini, želimo i poštovanim učiteljima i nastavnicima, uz posebnu zahvalnost za trud koji ulažu u obrazovanje mladih, za njihovu ljubav, kreativnost i motivaciju koja je zaslužna za uspjeh djece u školi, ali i u daljnjem životu.

I na kraju, apeliramo na vozače da voze opreznije, osobito u blizini škola, posebice zbog prvašića, koji se puni uzbuđenja, prvi put nalaze na putu prema školi.

Damir Šprem, načelnik
Mario Klapša, zamjenik načelnika

Komentari