općina martijanec

Općinski darovi za Valentinovo dugovječnim bračnim parovima

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 15.02.2021. 18:42

Zadnja izmjena: 15.02.2021. 18:45

Za tri bračna para iz Općine Martijanec, ovogodišnje je Valentinovo bilo drugačije nego ranijih godina. Na praznik zaljubljenih posjetili su ih i darivali općinski načelnik Dražen Levak i Darko Beštek, predsjednik Općinskog vijeća.

Goste su nakratko dobili parovi koji slave „okruglu“ bračnu obljetnicu, od 50. na više. U Općini smatraju da je njihovo njegovanje bračnih zavjeta dobra poruka mladim generacijama o ustrajnosti i međusobnom poštivanju kao najvećemu zalogu dugovječne ljubavi.

Ove su godine zlatni pir proslavili Marija i Jozo Žigmundić te Marija i Ivan Ščuric (Vrbanovec) te Biserka i Antun Jug iz Sudovčine. Marija i Martin Pijanec (Sudovčina) u braku su 55 godina, a Ivka i Ivan Tarandek (Martijanec) broje 60 bračnih godina.

Svi su slavljenici od Općine na dar dobili Povelju ljubavi u znak njihove dugogodišnje ljubavi, privrženosti i povezanosti te prigodnu košaricu domaćih proizvoda s lokalnih OPG-ova. Gospođe su dobile i buket cvijeća.

- Želja nam je pokrenuti novu tradiciju Općine i nadam se da će iduće godine epidemiološka situacija biti puno bolja kako bi Općina mogla uz prigodno darivanje organizirati i svečano druženje za sve slavljenike – rekao načelnik Levak.

Komentari