VARAŽDINSKE TOPLICE

Gradsko vijeće izglasalo rebalans proračuna i sredstva za medicinsku opremu i respirator

Objavljeno: 10.11.2020. 18:24

Zadnja izmjena: 11.11.2020. 13:42

Na sjednici Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica jednoglasno je prihvaćen drugi ovogodišnji rebalans gradskog proračuna koji sada iznosi 24 milijuna i 245 tisuća kuna.

Zbog dinamike izvedbe projekta Aglomeracije u ovoj proračunskoj godini, rebalansom je predviđeno da se, iznos kapitalne pomoći kojom Grad sudjeluje u sufinanciranju projektnih aktivnosti umanji za milijun kuna, ali tako da se taj iznos istovremeno prenamijeni za popravak i modernizaciju nerazvrstanih cesta, i to u onom dijelu koji prelazi nužan opseg sanacije prometnica nakon izvedenih radova u okviru Aglomeracije. Predviđeno je i povećanje iznosa za 700.000 kuna za uređenje Trga Republike Hrvatske čime se omogućilo donošenje odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja u javnoj nabavi i početak provedbe tog projekta. Najznačajnija izmjena u proračunu jest bila osiguranje sredstava od 200.000 kuna donacije Općoj bolnici Varaždin za kupnju nedostajuće medicinske opreme za respiratore.

200.000 kn za respiratore

- U izmjenama proračuna osigurali smo iznos od 200.000 kuna za potrebe Opće bolnice Varaždin, i to u aktualnoj skrbi za sve veći broj zaraženih bolešću COVID-19. Osigurana sredstva poslužit će za nabavku zdravstvene opreme neophodne za kvalitetnu zdravstvenu skrb za osobe zaražene koronavirusom, kao i za druge pacijente koji su primorani koristiti respirator. Mislim da je u ovom trenutku potrebna naša složnost i solidarnost kako bi učinili sve što je u našoj moći da se u krizi uzrokovanoj epidemijom, pruži adekvatna zdravstvena skrb svim pacijentima Opće bolnice Varaždin, i to kako oboljelima od koronavirusa, tako i onima koji su iz drugih razloga primorani zatražiti zdravstvenu zaštitu. Stoga, zahvaljujem svim vijećnicima Grada Varaždinskih Toplica na jednoglasnom donošenju rebalansa kojim je podržana ova donacija - poručila je gradonačelnica Dragica Ratković koja će ovih dana osigurana sredstva predati ravnatelju Opće bolnice Varaždin Nenadu Kudeliću.

 

Komentari