na prostoru Učilišta vatrogastva

Operativni vatrogasci DVD-a Vidovec sudjelovali na taktičkim vježbama u Zagrebu

Objavljeno: 18.10.2018. 16:02

Zadnja izmjena: 18.10.2018. 16:02

U subotu 13. listopada 2018. godine operativni vatrogasci DVD-a Vidovec zajedno su s vatrogascima iz Slovenije te iz okolice Samobora, a pod stručnim nadzorom instruktora Dubravka Regovića, sudjelovali na taktičkim vježbama na prostoru Učilišta vatrogastva, zaštite i spašavanja Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

DVD Vidovec je na vježbama sudjelovao sa svojim navalnim vozilom i 6 operativnih vatrogasaca - na fotografiji u sredini, s lijeva na desno: Boško Miko, Danijel Melnjak, Alen Plečko, Petar Buhin, Davor Pahić i Ivica Košćak. Taktičke vježbe su se odvijale na velikoj požarnoj kući. 

Vježbe su obuhvaćale: snalaženje u zadimljenom prostoru, evakuaciju i spašavanje ljudi, unutarnje navale vodom i pjenom, gašenje krutina i zapaljivih tekućina, hlađenje objekta i sprečavanje širenja požara. Na posljetku je organizirana velika vježba koja je osim požara višekatnog objekta obuhvaćala i požar vozila.

Ekipa DVD-a Vidovec je uspješno ugasila požar vozila, nakon čega je pomoću hidrauličnog alata simulirala način oslobađanja unesrećenih iz istog. Krajnji cilj vježbi bio je stjecanje znanja potrebnih za gašenje požara zatvorenih prostora, kojima se u proteklo vrijeme na području VZO Vidovec povećao broj. Ovakve vježbe predstavljaju velik korak u podizanju operativne spremnosti i osposobljavanja operativnih vatrogasaca DVD-a Vidovec.

Komentari